M3ta Subsol

30.000 de morti intr-o singura zi!!

Posted in eco-anarhism by gheorghe on 14/11/2007

black birdLa sfirsitul saptaminii trecute in Marea Azov 4 corabii care aveau la bord produse petroliere si sulf s-au scufundat si sase au fost aruncate pe tarm in urma unii furtuni. Ca rezultat in mare au nimerit 6500 tone de sulf si 2000 t de produse petroliere.

Marea Azov este amenintata cu transformarea in o alta Mare Moarta, urmarile acestei catastrofe ecologice se rasfring atit asupra Rusiei cit si asupra Ucrainei. Dovedind inca odata ca natura nu recunoaste frontierele.

Aceasta catastrofa ameninta cu distrugerea in intregime a ecosistemului Marii Azov si tarmurilor limitrofe, ecosistem care si asa nu era intr-o stare excelenta. Marea Azov fiind folosita pentru tranzitul de produse chimice, necatind la faptul ca datorita caracterului ei inchis, care limiteaza comunicarea cu apele Marii Negre.

In fiecare zi se prsupune ca mor cite 30.000 de pasari, sub pericol aflindu-se populatia de broaste testoase, planctonul, care datorita lipsei de oxigen risca sa dispara, el constituind hrana de baza a pestilor, pasari. Pericolul e atit mai mare cu cit acum este perioada de migratiune a pasarilor calatoare, care in drumul spre Sud se opreau la Marea Azov, unde isi faceau rezerve de grasime, acum insa fara aceste rezerve ele risca sa moara pe drum.

Pentru mine aceasta catastrofa vine sa fie ca o repetitie, o demonstratie a ce se poate intimpla, de exemplu daca in Moldova ar deraia un tren cu produse petroliere. Ori catastrofele se intimpla mai des pe pamint decit pe mare.

Ori calea ferata Cahul – Giurgiulesti, se potriveste de minune unui astfel de scenariu apocaliptic, prin pericolul urias ce-l poarte mediului inconjurator, si mai ales ecosistemului din cursul inferior al Prutului si pentru Delta Dunarii.

In caz de accident putem sa uitam de un mediu natural si ecologic in acele locuri.

mai multe detalii puteti gasi pe pagina Greenpeace din Rusia.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: